zondag 27 maart 2011

Welkom

Op deze site zullen we u informeren over de werkzaamheden en gebeurtenissen op onze boerderij.

Op onze boerderij hebben we melkkoeien, schapen en een paar kippen. Rondom het bedrijf ligt ongeveer 50 hectare grasland. Sinds juli 2009 worden er ook melkkoeien gehouden op onze huidige locatie. Daarvoor was het bedrijf onderdeel van een maatschap. De koeien werden toen gemolken op een andere locatie en op de huidige locatie werden voornamelijk droogstaande (hoogzwangere) koeien, jongvee en enkele schapen gehuisvest.

De dagelijkse werkzaamheden bestaan uit 2 maal daags koeien melken, 1 maal daags koeien voeren en 2 maal daags de kalveren voeren en verzorgen. Afhankelijk van het seizoen komen daar nog extra klusjes bij. Dit zijn in de zomer bijvoorbeeld het bemesten van het land en gras maaien. In het voorjaar worden de lammetjes geboren.

De koeien lopen jaarrond in een ruime stal met veel daglicht, ventilatie en comfortabele matrassen op de ligplekken. In de zomer krijgen de koeien overdag weidegang. Meestal loopt het weideseizoen van begin mei tot eind Oktober. Op hele warme dagen blijven de koeien even binnen zodat ze geen last hebben van de warme zon. Wanneer het enkele dagen regent blijven de koeien soms ook 1 of 2 dagen binnen. Koeien hebben een hekel aan regen.

We zullen regelmatig foto's en nieuws plaatsen over ons bedrijf. Laat gerust eens een bericht achter.

Fam. Hiemstra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten